top of page
Sakura

Наградите 2020 MAMA обвинени в несправедливо отношение към изпълнителите


Наградите на Mnet за 2020 година получиха критики заради начина, по който са третирани идолите, присъствали на церемонията, зад сцената.


Церемонията се проведе на 6 декември без публика. Въпроси обаче започнаха да се разпространяват онлайн, свързани с разликите в отношението към акторите, поднасящи наградите, и идолите, които изпълняваха и бяха награждавани.


На 8 декември Dispatch пусна статия, в която описват, че актьорите, които участвали в церемонията като хора, които връчвали наградите, са разполагали с чакални зад сцената. Съобщава се, че две били единствените групи, които получили чакални, а другите чакали отвън на паркинга. За тези изпълнители тоалетните били външни, а някои идоли наели места за настаняване в близост, вместо да стоят в колите си.

Източник, който работи с една група, заявява:

Повечето идоли имат проблеми с гърба. Трудно е да стоят в кола за дълго време. Някои изпълнители наеха отделни места и чакаха там.

Dispatch съобщава, че актьорите се хранели от кетъринга, който им бил осигурен в чакалните, докато идолите се хранели в колите си. Друг източник споделя:

Беше ни казано как да използваме кафенето в сградата. Решихме, че ще е по-добре да ядем в колата. Разбрахме, че е имало кетъринг, когато видяхме публикуваните снимки от актьорите.


Източник от 2020 MAMA проговори пред No Cut News и заявява, че въпреки че е било хубаво да осигурят отделни места за всички, е трябвало да спазват мерките за предотвратяване на COVID-19:

Ние сме музикално шоу и абсолютно няма причина, поради която да се отнасяме с певците небрежно.

Медията съобщава, че представителят на наградите описал, че мястото на церемонията в Paju е в процес на изграждане и е имало само две сгради, които е могло да бъдат използвани. Сградите са използвани за снимките и самата церемония, но имало лимит на хората, които да присъстват в пространството.

Изпълнителите чакаха отделно в превозните си средства и влязоха в сградата, когато беше техен ред. Чакаха в чакалнята и тогава се появяваха. Актьорите чакаха на мястото на I-LAND преди да се появят.

Те заявяват, че отнемало пет минути да се стигне там от снимачната площадка на I-LAND, преди да се появят, а кетърингът бил осигурен и за изпълнителите, и за актьорите. Изпълнителите и водещите били групирани отделно, защото изпълнителите вече били запиласи изпълненията си и нямало нужда да репетират на мястото на провеждане на събитието или да репетират речи.

От друга страна е различно за представящите, тъй като не са посещавали мястото преди и имаха нужда от репетиция и също така нужда да се запознаят със сценария. Водещите бяха по-малко и успяха да спазят мерките.

Източник: Soompi


Comments


bottom of page