top of page
  • albenacacheva

Yoo Ah In е премахнат от сезон 2 на "Hellbound" заради скандал с наркотици


Актьорът Yoo Ah In е бил принуден да напусне сезон 2 на "Hellbound" на Netflix на фона на продължаващо полицейско разследване за наркотици.


Kim Sung-cheol ще замени Yoo в ролята на лидера на сектата Jung Jin-su в поредицата свръхестествен трилър. Според Netflix Korea към новата част ще се присъединят и актьорите Yang Dong-geun и Moon Geun-young. "Hellbound" ще започне снимките на втория си сезон през юни.


Първият сезон на "Hellbound", режисиран от Yeon Sang-ho, оглави класацията на Netflix за най-гледани телевизионни предавания при излизането си през ноември 2021г.


Yoo, чието истинско име е Uhm Hong-sik, е обект на полицейско разследване, след като Министерството на безопасността на храните и лекарствата съобщи, че от 2021 г. насам той обичайно е използвал пропофол, лекарство за предизвикване на сън, за немедицински цели.


Миналия месец столичната полиция на Сеул изпълни заповед за обиск на международното летище Incheon и взе проби от косата и урината му веднага след завръщането му от САЩ. Те изпратиха пробите за изследване в Националната служба за съдебна медицина и резултатите излязоха положителни за четири наркотични вещества: пропофол, марихуана, кокаин и кетамин.


Популярният актьор ще бъде призован като заподозрян във връзка с обвиненията за употреба на наркотици. Употребата на наркотици в Корея е сравнително по-противоречива за обществото и законите за наркотиците се прилагат по-строго, отколкото в някои западни страни. Южнокорейският закон забранява на гражданите да пушат марихуана дори ако са в чужбина в държави, където тя е напълно легализирана.


Скандалът с наркотиците оставя текущите проекти на Yoo в неизвестност. Актьорът имаше редица проекти, планирани за следващите месеци, включително филма на Netflix "The Match", сериала "Goodbye Earth" и филма "Highfive". Въпреки това филмовите студия заявиха, че ще отложат всичко до приключване на полицейското разследване.


Източник: The Korea Times

Comentarios


bottom of page