top of page
albenacacheva

Одобрението на Yoon падна на 27%


Рейтингът на одобрение на президента Yoon Suk Yeol падна под 30% за първи път от пет месеца, показва проучване в петък.


В анкетата сред 1002 възрастни, проведена от Gallup Korea от вторник до четвъртък, положителната оценка за работата на Yoon е намаляла с 4 процентни пункта спрямо предходната седмица до 27%.


Неодобрението на Yoon е 65%, което е с 4 процентни пункта повече в сравнение с предходната седмица.


За първи път от третата седмица на ноември насам рейтингът на одобрение на Yoon е паднал под границата от 30 процента.


След встъпването си в длъжност през май миналата година рейтингът на одобрение на Yoon падна под 30 процента за първи път в края на юли в резултат на вътрешните сътресения в управляващата партия и споровете около създаването на полицейско бюро в рамките на вътрешното министерство.


От края на миналата година рейтингът се задържа в границите на 30%, след като в началото на август и в края на септември падна до рекордно ниските 24% на фона на общественото недоволство срещу непопулярната политика за намаляване на възрастта за постъпване в училище и инцидента с горещия микрофон по време на пътуването на Yoon в САЩ, който стана популярен.


В последното проучване дипломацията е най-често споменаваният фактор както при положителните, така и при отрицателните оценки за работата на Yoon.


Анкетьорът заяви, че това изглежда има отношение към неотдавнашните публикации в американските медии относно твърденията, че САЩ са подслушвали офиса на Yoon, и последвалата реакция на правителството.


Проучването е с допустима грешка от плюс или минус 3,1 процентни пункта при 95-процентно ниво на доверие.


Източник: The Korea Times

Comments


bottom of page