top of page
albenacacheva

YG Entertainment предприема правни действия срещу публикуването на личните снимки на Jennie


YG Entertainment ще подаде жалба срещу лицето, разпространило лични снимки на Jennie от BLACKPINK.


Преди време се разпространиха слухове, че Jennie и V от BTS имат връзка, след като в интернет се разпространиха лични снимки, на които се виждат фигури, за които се предполагаше, че са на двамата идоли. На 3 октомври YG Entertainment публикува изявление, в което обяви, че агенцията ще предприеме правни действия, реагирайки решително срещу клеветите и разпространението на невярна информация.


Прочетете пълното изявление на YG Entertainment по-долу:

Това е YG Entertainment.
Съобщаваме, че официално поискахме от полицията да разследва първоначалния разпространител на личните снимки на Jennie от BLACKPINK. YG непрекъснато следи съответното съдържание и през септември подадохме жалба, след като събрахме нужната информация.
За да сведем до минимум по-нататъшните щети, YG се въздържа от коментари [по отношение на ситуацията] и изразяване на нашата позиция. Въпреки това неотдавнашното масово разпространение на слухове, обвинения, лични нападки, сексуален тормоз и навлизане в личното пространство, предизвикани от публикуването на снимките, се случваше безразборно, така че се чувствахме отговорни и ни беше трудно да пренебрегваме това. Ето защо искаме да предприемем правни действия и да коригираме ситуацията.
YG предприема решителни правни действия срещу публикации, които накърняват характера и репутацията на артист от нашата агенция. Уведомяваме ви, че сме подали жалба за клевета по Закона за информационните и комуникационните мрежи вследствие нарушаване на забраната за незаконно разпространение на информация, както и непристойно използване на комуникационни средства за многократно качване на невярна информация и писане на прекомерно злонамерени постове.
Планираме да предприемем всички [възможни] правни действия без никаква снизходителност за по-нататъшни вреди, които ще настъпят след това. Снимките, които се разпространяваха онлайн, бяха незаконно разкрити, независимо от личните намерения на техния притежател. Актът на споделяне [на тези лични снимки] е не само вторично нарушение, но и подлежи на законово наказание. Искрено ви молим да избягвате това безразборното споделяне.
YG Entertainment ще продължи да работи усилено, за да защитава правата на артистите на агенцията и занапред. Благодарим ви.

Източник: Soompi

Comments


bottom of page