top of page
Sakura

Китайски знаменитости в България: посещението на Wang Yibo през 2018 година


Чудили ли сте някога дали някоя много популярна азиатска звезда е стъпвала в България? Отговорът е да - в епизода от ноември 2018 г. на шоуто Day Day Up– и това е Wang Yibo – китайски певец, който беше част от корейската група Uniq, и актьор, станал известен с ролята си в драмата The Untamed (2019).


Епизодът започва с послание от България:

Скъпи приятели от екипа на Day Day Up, отправям днес към вас своята покана да посетите България, да разгледате и лично да се убедите в красотите на моята страна. Също така ще се радвам вашият опит в България да бъде причина вие да бъдете културните посланици на България и Китай. Пожелавам ви успех, до скоро виждане!

Още с пристигането си в София екипът на шоуто е посрещнат от ведри българки в народни носии и с цветя и са привлечени в хоро на фона на "Катерино, моме".

Скоро след настаняването си в хотела мъжете се отправят към оживения Женски пазар, а жените успяват да се насладят на цветята по магазините.






Следващата дестинация, към която се отправят, е прекрасният Пловдив. Там единият от водещите – Da Zhang Wei, който е познат с успешната си музикална кариера, изпълнява пред въодушевената публика песента “Miss you” и други в съответствие с мотото на града: "Заедно".


Възрожденското изживяване в град Копривщица е задължително…



А общуването им със сънародниците ни и гостоприемството им няма как да не предизвика усмивка във вас:





Разбира се, едно пътуване не е завършено без вкусна трапеза:


След много интересни преживявания в страната ни идва време за речи и Николина Ангелкова заяви:

За мен е удоволствие да ви привествам с думите: Добре дошли в България. Вярвам, че всички вие, веднъж посетили страната ни, ще останете очаровани от нашата история, култура, древни обичаи и традиции. Искрено вярвам, че вашето посещение у нас и възможността да посетите едни от най-забележителните и сакрални места у нас ще допринесе за това да се опознаем и укрепим традиционното приятелство между китайския и българския народ.



За да видите какво още прави екипът на предаването в България, можете да гледате целия епизод тук:



Comments


bottom of page