top of page
albenacacheva

"The King's Affection" става първата к-драма, която печели международна награда "Emmy"


"The King's Affection" получи награда на 50-ата международна церемония по връчване на наградите "Emmy"!


На церемонията, която се състоя в Ню Йорк на 21 ноември местно време, драмата спечели наградата за най-добра теленовела, побеждавайки останалите номинирани, сред които са "Nos Tempos do Imperador" от Бразилия, "Two Lives" от Испания и "You Are My Hero" от Китай.


"The King's Affection", с участието на Park Eun Bin и Rowoon от SF9, е история, която се развива по време на династията Joseon, когато раждането на близнаци се е смятало за зловещ знак. Когато принцесата консорт ражда близнаци, дъщерята е изпратена надалеч, но се връща след смъртта на своя брат близнак, за да стане престолонаследник. Драмата получава висока оценка за дълбоката емоция, която предава на зрителите по целия свят.


Драмата и нейният актьорски състав спечелиха голямо внимание, като спечели награди като тази за Международно състезание на 17-ите Seoul Drama Awards и наградата за най-добър актьор на 49-ите Korea Broadcasting Awards.


Lee Geon Joon, директор на KBS Drama Center, коментира:

"Много съм щастлив, че "The King's Affection" спечели първата в историята международна награда "Emmy" като корейска драма и е удоволствие, че като цяло корейските драми получават признание."

Той добави:

"Чувствам огромна отговорност в този период, когато корейското съдържание получава толкова много любов. Ще направим всичко възможно драмите на KBS да играят голяма роля в утвърждаването на корейското развлекателно съдържание по света."

Източник: The Korea Times

Коментари


bottom of page