top of page
bknmoni

Soojin от (G)I-DLE разкри резултатите от делото срещу обвинителя в училищен тормоз


Правният представител Choi Seung Hwan от Barun Law LLC в Сеул публикува официално изявление относно резултатите от делото на бившия член на (G)I-DLE Soojin срещу първоначалния обвинител в училищен тормоз 'A'. Междувременно Soojin обяви напускането си на (G)I-DLE през август 2021 г., след като беше замесена от слухове за тормоз в училище. През март 2022 г. тя също се раздели с компанията си Cube Entertainment. Според изявление, публикувано на 8 септември:

"В началото на миналата година член на семейството на бившия съученик на г-ца Seo от гимназията разкри в социалните медии, че тя е тормозила свой съученик. По отношение на подобни твърдения г-ца Seo отговори, че никога не е извършвала акт на тормоз, въпреки че тя призна, че е използвала лоши думи, когато се е карала с гореспоменатия бивш съученик по телефона. Когато г-ца Seo се срещнала с бившия съученик, тя дори се извини, че е говорила толкова прибързано по време на спора.
Въпреки това г-ца Seo никога не е използвала насилие срещу друг или изнудвала за пари или стоки от своите съученици и поради това не е в състояние да признае подобни твърдения или да предложи извинения относно обвиненията. По време на първата си година в средното училище, което е времето, когато се твърди, че г-ца Seo е тормозила съученици според бившия съученик, който е направил подобни твърдения, тя е призната за "невинна" от Училищната автономна комисия за противодействие на насилието в училище, но по-скоро е разкрита да е била жертва на тормоз, извършен от по-големи ученици.
Още в средното училище г-ца Seo проявява голям интерес към пеенето и танците, но не и към училищната работа. Тя е била замесена в инцидент с насилие в училище, но е била призната за невинна и вместо това е получила "предупреждение", тъй като е установено, че е жертва. Освен този инцидент тя никога не е била обект на дисциплинарна мярка за насилие в училище."

Освен това:

"Г-ца Seo повдигна наказателни обвинения срещу бившия съученик, който я е обвинил в социалните медии, опитвайки се да сложи край на този спор чрез съдебен процес, но полицията отмени обвиненията срещу него. Полицията издаде такова решение, в което се посочва, че твърденията, направени от бившия съученик, могат да бъдат верни в позицията на този съученик, а също и защото не е установено намерение за измама.
По отношение на този случай няма други доказателства, потвърждаващи предисторията, освен противоречивите изявления, дадени от съответните страни. При такива обстоятелства г-ца Seo стигна до заключението, че вече не е възможно да провери твърденията, направени в онлайн общностите чрез правни процедури. След като обсъди въпроса със своя законен представител, тя реши да не предприема допълнителни правни процедури.
Въпреки че г-ца Seo се намира в деликатна ситуация да изясни позицията си, тя смята за необходимо да вземе смелост и да обясни ситуацията си, колкото и думите ѝ да изглеждат като извинение, в името на своите фенове, които показват непрекъсната подкрепа, както и тези, които може да са били наранени или обидени от нейните минали действия.
Г-ца Seo разбира колко емоционално наранен трябва да е бившият съученик, независимо дали обвиненията са верни, или не, и тя искрено се извинява на всички, които може да са били наранени от грубите думи, които е използвала в средното училище. Тя също така се извинява на своите фенове, както и на всички останали, които може да са били разочаровани."

Източник: Allkpop

Comments


bottom of page