top of page
Team BKNews

JTBC с ново изявление относно предполагаемо изопачаване на историята в “Snowdrop”

Актуализирано: 2.01.2023 г.


Скандалът възникна първо през март относно подозрения за изопачаване на историческата истина, които JTBC твърдо отрече тогава, пускайки две изявления в отговор на притесненията на зрителите. Но с премиерата на драмата на 18 и 19 декември негативните отзиви отново се увеличиха заради съдържанието на драмата.


На 18 декември беше създадена национална петиция към Синята къща, в която се моли драмата да бъде свалена от ефир. Петицията гласи:

Сигурно е, че има жертви, които са били активисти и са били измъчвани и убивани по време на демократическото движение, защото са били [фалшиво] обвинявани, че са шпиони без никакво основание. Създаването на драма с такъв сюжет въпреки историческата истина подкопава стойността на демократическото движение.

Зрителите разкритикуваха няколко аспекта на драмата, включително главния мъжки персонаж, който е истински шпионин, въпреки че много активисти наистина са били убити по фалшиви обвинения, че са такива, и друг мъжки персонаж, имащ предистория, когато е лидер на екип в Агенцията за планиране на националната сигурност (NSP), част от авторитарния режим тогава. Те също така критикуваха използването на символична за демократическото движение песен по време на сцена, в която Su Ho, шпионин, бяга от NSP.


Петицията вече има над 300 хил. подписа към 21 декември, 00:00 ч., корейско време, което е далеч над минимума от 200 хил. подписа, изисквани за отговор от правителството. Много спонсори обявиха решенията си да се оттеглят от драмата.


В отговор на това JTBC пусна ново изявление на 21 декември:

Това е изявлението на JTBC относно проблема с драмата “Snowdrop”.
След излъчването на “Snowdrop” скандалът, базиран на фалшива информация, не затихва, така че пускаме изявление.
Първо, фонът и мотивът за важни инциденти в “Snowdrop” са по време на военния режим. На този фон се развива измислена история, в която партията на власт е в тайно споразумение с правителството на Северна Корея, за да запази властта си.
“Snowdrop” е креативна работа, която показва личните истории на хора, които са използвани и превърнати в жертви от тези с власт.
В “Snowdrop” няма шпионин, който води демократическото движение. Мъжкият и женският персонаж не са показани, че участват или водят демократическото движение в 1 и 2 епизод, нито пък го правят в някоя по-нататъшна част от сценария.
Повечето от недоразуменията относно притеснения на много хора за “изопачаване на историята” и “подкопаване на демократическото движение” ще се изяснят, докато сюжетът на драмата напредва. Драмата включва намерението на екипа да няма повторение на необичайна ера, в която свободата и щастието на личността са потиснати от несправедлива власт.
Въпреки че за съжаление, не можем да разкрием много от сюжета на всеки от предстоящите епизоди, ви молим да следите бъдещия прогрес на сюжета.
В допълнение, за да чуем ценни мнения относно съдържанието на JTBC, ще слушаме различни гледни точки, като отворим чата в реално време в сайта и официалната стена за съобщения от зрителите.
Основните стремежи на JTBC включват свобода на създаването на съдържание и независимост на продукцията. Опирайки се на това, JTBC ще продължи да съдейства с всички усилия за показване на страхотни продукции.

Източник: Soompi

Comments


bottom of page