top of page
  • Sakura

5 причини да гледате психологическия трилър "The Frog"


"The Frog" е драма, която излезе на 23 август и проследява паралелно две истории, свързани с къщи за гости – едната е за убийство през 2000-та година, а другата е в настоящето, когато собственикът на къща за гости Jeon Youn Ha се изправя срещу странна жена, отседнала при него.


Епизодите са само 8, но след четвъртия нещата стават по-ясни и ще ви се прииска да ги изгледате на един дъх. Ето няколко причини, поради които да си пуснете сериала още сега:


Забележителните природни гледки

Въпреки че драмата е доста кървава и определено не е подходяща за хора със слаби сърца, не можем да не отбележим, че локациите на къщите за гости наистина са туристическо попадение. Повечето от сцените са заснети в корейската провинция, по-точно град Nonsan, където се откриват езера, издигат се планини и високи дървета, носейки спокойствие, но с прокраднато съмнение, че трябва винаги да си нащрек за опасности.


Фокусът върху жертвите

"Защо бях ударена от този камък?" – се пита жабата, докато бива замеряна. Сериалът се съсредоточава върху тази идея и ни показва жертвите от подобни трагични случаи – те не се ограничават само от преките такива и семействата им, а вихърът на последиците помита дори и странични хора. Често тези хора се самообвиняват, защото не са могли да опазят най-ценното си.


Сериалът хвърля светлина, макар и за кратко, върху зачестилото възвеличаване на злото – години наред чуваме и четем в интернет, по медиите, в документални филми за "брилянтността" на престъпници. Къде са обаче гласовете на истинските жертви? Е, поне тук няма да разберете подробно мотивите на извършителите.


Показва, че да бездействаш, също е действие

Драмата задава още един въпрос: "Ако дърво падне в гората и никой не е наоколо да го чуе, издава ли звук…или има само тишина?"


Няма действие без последици и ако си затворим очите за нередност, рано или късно има ответен удар. "Мълчанието е злато" само понякога, в повечето случаи обаче не гарантира ничия безопасност и позволява на много хора да се измъкнат безнаказани.


Играта на котка и мишка между Jeon Yeong Ha и Yoo Seong A

Мистериозна жена на име Yoo Seong A се настанява в къщата за гости на Yeong Ha и…просто не иска да си тръгне. Ситуацията би била непоносима за всеки собственик (особено когато гостът не плаща вече), а за Yeong Ha се превръща в кошмарна, щом разбира, че жената е истински психопат. Той все пак не се отказва и започва с опитите си да я изгони. Ще се насладите, докато гледате как Seong A постепенно изпуска контрола над жертвата си.


Играта на Go Min Si

Go Min Si (от Sweet Home) отдавна показа колко успешно се превъплъщава в различни персонажи, но ако сте я виждали само в "Майска младост" по родната телевизия, ще останете изненадани. С необичайните си, почти роботски движения и налудничавия си поглед Seong A ни убеди, че не е човек, с когото да се занасяш.


Естествено, другите актьори също заслужават споменаване – от Kim Yoon Seok, който изиграва собственика, търпящ стоически натрапницата, до Lee Jung Eun и Park Chan Yeol – съответно с ролите си на непримирим детектив и момче, което трябва да се научи да започне живота си наново.



Comments


bottom of page