top of page
albenacacheva

Отпада карантината за влизане в Южна Корея


От 21 март хората, ваксинирани в Южна Корея или в чужбина, вече няма да бъдат поставяни под седемдневна карантина при влизане в страната с изключение на четири държави: Пакистан, Узбекистан, Украйна и Мианмар.


За да се възползват от освобождаването от карантина, пристигащите пътници трябва да представят доказателство за три дози ваксинация или две, като втората е на не повече от 180 дни. Хората, ваксинирани в Корея, имат записи в местната карантинна система. Хората, ваксинирани в чужбина, трябва да изпратят доказателство за ваксинация в център за обществено здраве в Корея преди пристигането си.


От 1 април за ваксинираните извън Корея ще заработи нова онлайн система, наречена Q-Code, която ще улесни регистрацията в страната.


С отпадането на карантината отпадат и ограниченията за пристигащите с обществен транспорт. От 1 април пристигащите могат да използват обществен транспорт, за да напуснат летището.


Някои ограничения обаче остават същите. Все още ще се изискват PCR тестове. Те трябва да бъдат направени в рамките на два дни преди пристигане. Друг PCR тест трябва да бъде направен на следващия ден след пристигането в обществен здравен център. Третият тест на седмия ден все още е задължителен, но от следващия месец той може да бъде антигенен тест. Те се предлагат в същите центрове за обществено здраве, които предлагат и PCR тестове, както и районните или областни служби.


На брифинг в петък Централният щаб за борба с бедствията и безопасността одобри резултатите от бързите антигенни тестове в медицинските клиники или болниците да се използват за предписване на рецепти или лечение. Пациентите с лека форма на Covid-19 и страдащите от други заболявания ще бъдат лекувани в общи отделения, вместо в специални стаи с отрицателно налягане.


В петък Корея съобщи за 282 987 нови случая на заразени с Covid-19, което е под рекордните 342 446 случая от сряда. В петък е регистриран най-големият брой смъртни случаи от болестта досега - 229. Броят на пациентите в критично състояние достигна рекордните 1116, което е с 3 повече от предходния ден.


Източник: Korea JoongAng Daily


留言


bottom of page