top of page
Team BKNews

Полицията съобщи първоначалните резултати от разследването на случая на Kris Wu и Du Meizhu


Ето какво съобщи полицията в Пекин относно разследването на случая на Kris Wu и Du Meizhu:

Наскоро, във връзка с това, че Du Meizhu (DMZ оттук нататък) е била наранена чрез интернет реакции, и от страна на Kris Wu, съобщавайки, че са били изнудвани, полицията разследва. Чрез разпит на заподозрените, замесените страни, свидетели, документирани доказателства и осигурено електронно доказателство плюс друга работа първата част на разследването е констатирана.
1. Относно миналата връзка на Kris Wu и DMZ
На 5 декември 2020 г. в 22:00 Feng (жена, 28-годишна, мениджърът на Kris Wu), под претекста, че се избира главна женска роля за музикален клип чрез кастинги, е поканила DMZ (жена, 18-годишна) в къщата на Kris Wu на събиране. Над 10 души са играли настолни игри и са пили заедно до 7 сутринта на следващия ден. Въпреки че останалите хора от събирането си тръгнали, DMZ останала, след като пила, и двамата имали сексуални отношения. По-късно следобед на същия ден DMZ си тръгнала от къщата на Kris Wu, след като се нахранила и се добавили в WeChat. На 8 декември Kris Wu превел 32 хил. юана за онлайн пазаруване и те продължили да поддържат връзка в WeChat до април 2021.
2. Относно DMZ и информацията, която други страни са пуснали в интернет
През юни 2021, след дискусия между DMZ и добър приятел Liu X Wen (жена, 19), те направиха публична информацията на отношенията с Kris Wu, за да повишат осведомеността в интернет. След това Liu X Wen публикува на 2 юни под името "Съученик Liu Meili_" пост за това как DMZ е била емоционално тормозена от Kris Wu. От 8 юли до 11 юли DMZ прави същото, като публикува още 3 поста в Weibo. На 13 юли авторът в интернет Xu X (мъж, 31) се свързва с DMZ за лична изгода. След като го обсъдили, било решено Xu X да напише над 10 поста в Weibo относно "решителна битка". От 16 юли нататък DMZ продължава да публикува тези в акаунта си в Weibo.
3. Ситуацията относно участието на заподозрения в измама Liu
На 14 юли 2021 полицията в Chaoyang е получила жалбата от майката на Kris Wu, в която се твърди, че са изнудвани от DMZ. На същия ден полицията направи нужното разследване в съответствие със закона. По време на работата заподозреният Liu (мъж, 23) е идентифициран и арестуван на 18 юли в град Nantong, провинция Jiangsu.
След разследване е установено, че през юни 2021, след като заподозреният Liu видял новините за DMZ и Kris Wu в интернет, му дошла идеята да се престори на човек, който има връзка с това, за да измами и двете замесени страни. Тогава Liu създава измислена личност на жена и лъже DMZ, като се преструва на едно от момичетата, подлъгани от Kris Wu, за да спечели доверието на DMZ. Той използвал псевдонима "DDX" в WeChat, за да се свърже с DMZ, и получил известна информация за ситуацията между DMZ и Kris Wu. На 10 юли Liu се възползвал от ситуацията, която получил, за да се свърже с адвоката на Kris Wu от името на DMZ, искайки компенсация от 3 млн. юана като споразумение между двете страни. Тогава предал собствената си банкова сметка и тази на DMZ на адвоката на Kris Wu. В същото време Liu използвал акаунта "Beijing Fanshi Culture Media" в WeChat, за да твърди, че се е свързал с адвоката на Kris Wu и е постигнал споразумение с DMZ за 3 млн. юана, но и двете страни още не се подписали споразумение.
На 11 юли майката на Kris Wu превела 500 хил. юана на сметката на DMZ на два пъти. След това Liu продължил да се прави на DMZ, тъй като не получил парите, и поискал останалите 2,5 млн. от адвоката на Kris Wu. По-късно се престорил на адвоката на Kris Wu, за да поиска от DMZ да подпише споразумение, ако ли не, ще трябвало да върне 500-те хиляди. След като DMZ се съгласила да ги върне, Liu се престорил на адвоката на Kris Wu и дал личния си акаунт в Alipay на DMZ. DMZ превела 180 000 юана в акаунта му.
След като Liu беше арестуван, той призна измамата си. В момента той е задържан от Публичното бюро за сигурност на Chaoyang по закон.
Полицията все още разследва ситуацията "Kris Wu е примамвал многократно млади момичета да имат сексуални отношения", която беше съобщена от нетизени, заедно с други разкрития в интернет. Това ще бъде разрешено правно, заедно с разследването.

За повече информация и контекст можете да прочетете тази, тази, и тази статия.


Източник: Weibo, Cdrama tweets


Comentarios


bottom of page