top of page
  • Team BKNews

NewJeans се обявяват против уволнението на Min Hee Jin от HYBE; искат възстановяването ѝ на позицията на изпълнителен директор

На 11 септември членовете на NewJeans проведоха изненадващо живо излъчване в YouTube, в което поискаха Min Hee Jin отново да заеме поста на изпълнителен директор до 25 септември:

Подготвихме това живо излъчване, защото ние петте имаме нещо, което наистина искаме да кажем. Това, което имаме да кажем днес, е насочено към HYBE. Вече имахме среща с мениджмънта на компанията и изразихме мненията си, но на база събитията, случили се след срещата, не изглежда, сякаш това, което искахме да кажем, беше правилно предадено. - каза Hyein

Danielle каза на английски:

Дори преди да дебютираме като NewJeans и през цялото това време, което прекарахме заедно с изпълнителен директор Min Hee Jin, всички почувствахме, че музиката, която искахме да правим, и светът, който искахме да изградим заедно - виждането ни - беше подобно по много начини. С изпълнителен директор Min Hee Jin успяхме да подготвим всяка задача с искрени сърца и вярвам, че се вижда в работата ни.
Да вложим искрените си усилия в нещо, е възможно само защото хората, с които работим, вярваме един в друг и имаме същото виждане.
Изпълнителен директор Min Hee Jin не е само човекът, който продуцира музиката ни, но някой, който прави нас - NewJeans - такива, каквито сме. Тя обсъжда с нас дори малките подробности и ги обяснява по начин, чрез който да разберем ясно. NewJeans имаме определен цвят и тон, и това беше създадено от изпълнителен директор NewJeans. Тя е важна част от идентичността на NewJeans и всички ние чувстваме, че е незаменима.

Hanni после сподели история, в която мениджър на различна HYBE група инструктирал членовете да я игнорират, въпреки че самите идоли вече я поздравили:

Чаках сама в коридора един ден и членовете на друга група минаха покрай мен с един от мениджърите им. Така че се поздравихме. Но когато се върнаха малко по-късно, мениджърът им им каза пред мен: "Игнорирайте я". Въпреки че можех да чуя и видя всичко. Като се замисля сега, още не разбирам защо трябва да минавам през нещо такова.

Hanni продължи:

Казах за това на новия ни директор, но тя каза, че няма доказателство и вече е късно да се направи нещо. Като я видях как го подминава, усетих, че сме загубили защитника си и се почувствах, сякаш [новият ни директор] не се тревожеше за нас. Казах ѝ честно за случилото се, но се почувствах, сякаш незабавно се превърнах в лъжец. Преди това обаче изпълнителен директор Min Hee Jin се бореше за нас много. Външно новите директори казват, че ще ни помогнат, но само се оправдават и казват, че е инцидент, за който не могат да направят нищо.

Като подчерта ролята на Min Hee Jin в компанията, Minji отбележи:

Новото управление казва, че ще раздели продуцирането от управлението, но ние вече сме работили различно от другите лейбъли...сега Min Hee Jin няма силата да потвърди или одобри нищо, така че как можем да продължим да работим като преди?

Hanni каза на английски:

ADOR работеше по начин, по който бизнес управлението и креативното продуциране не бяха разделени, а факторите работеха в хармония един с друг. Така ставаше и беше съвсем наред. Беше нашият начин на работа и начинът на нашия директор да продуцира съдържанието на NewJeans, на което много успяха да се насладят и оценят. Но вече не е изпълнителен директор, тези фактори, които трябваше да продължат да работят в хармония, сега се гледа на тях като на като две отделни сфери на работа.

Danielle добави:

Както казах преди, мечтата ни беше да изпълняваме музика, която искахме да направим заедно с Min Hee Jin, и работихме упорито за тази мечта. Но вече не можем да постигнем тези мечти и може дори да не изпълним всички направени планове.

Haerin продължи:

Аз искам да продължа да работя с хора около мен, които са ми помогнали да израсна психически и са ме накарали да усетя мотивация, за което съм благодарна, но не мога да разбера защо външни сили продължават да се месят и да ни притесняват. Не знам дали има нужда да го разбирам.

Обяснявайки как са научили за отстраняването на Min Hee Jin, Hyein си припомни:

Разбрахме, че изпълнителен директор Min Hee Jin е била отстранена, в същия ден, чрез статия. Беше толкова внезапно и неочаквано за всички членове, че ни беше наистина трудно, честно казано. Като изпълнители на HYBE, такова едностранно обявление от компанията ни увери, че въобще не ни уважават. И в тази объркваща ситуация чухме от мениджъра ни, че новият ни изпълнителен директор иска да ни поздрави.

Накрая групата приключи с излъчването, като твърдо поиска възстановяването на Min Hee Jin на позицията. Hanni каза:

Имаме избора да изберем как ще реагираме на всяка ситуация и няма сляпо да следваме всяка заповед на HYBE. Повече от наясно сме, че това се изпречва срещу работата ни и трябва да се отнасят с нас много, много по-добре, отколкото сега. И е много трудно да повярваме, че искрено искат да ни помогнат да продължим да работим с нашия изпълнителен директор Min Hee Jin. Въпреки че тя е във вихъра на този настоящ правен спор, се очаква да планира и продуцира бъдещите ни начинания само за два месеца, в което смятам, че няма логика. Не искаме да чуваме всички напразни думи за това как ще ни помогнат да продължим да работим с изпълнителен директор Min Hee Jin. Всичко, което искаме, е този правен конфликт да се разреши и работната ни среда да се върне към нормалното, по начина, по който беше преди.

Hyein продължи:

Моля, върнете изпълнителния директор на позицията ѝ и, моля, направете ADOR както си беше, не с тази непозната нова среда с тези непознати нови хора.

Danielle добави:

От човешка перспектива бих искала да спрете да притеснявате изп. директор Min Hee Jin. Честно казано, тя е за съжаление и това само кара HYBE да изглежда като нехуманна компания. Какво бихме научили от такава компания?

Minji завърши:

Искаме оригиналния ADOR, в който Min Hee Jin е изпълнителен директор и в който управлението и продуцирането са съчетани. Причината за тази молба е, защото това е единственият начин да се разбираме с HYBE, без да се борим с компанията. Ако мненията ни са правилно изразени, се надяваме, че председател Bang и HYBE ще вземат мъдрото решение да върнат ADOR по начина, по който си беше, до 25-и. Благодарим, че ни слушахте.

Източник: Сумпи


Comments


bottom of page