top of page
bknmoni

Министерството на културата, спорта и туризма ще вземе решение за военната служба на BTS до декември


Текущият проблем с военната служба на BTS може да приключи до края на тази година. На 5 октомври министър Park Bo Kyun от Министерството на културата, спорта и туризма (MCST) присъства на парламентарната проверка на администрацията на Народното събрание и обяви, че въпросът за военната служба на BTS ще бъде решен до декември тази година. По време на парламентарния одит членът на Партията на народната сила Lee Yong Ho поиска от министър Park активно да преразгледа въпроса с военната служба на BTS. В отговор на това министър Park отговори:

"Назначаването на Jin трябва да бъде уредено до декември, но MCST ще финализира нашата позиция възможно най-скоро преди това."

Министър Park добави:

"Ние разглеждаме изчерпателно проблема, като обсъждаме различни аспекти, включително точките, че националната отбрана е свещен дълг, военната служба е символ на справедливост, BTS направи Корея известна като авангард на к-културата и създаде огромен ефект на икономическа пулсация. Има проблеми със справедливостта между популярни артисти, включително BTS, и тези, които практикуват изящни изкуства - това ще засегне групата, когато един от членовете на BTS се присъедини към армията, има [резултати от] анализ на общественото мнение и мнения на мъже в 20-те си години и т.н."

Jin, най-възрастният член на BTS, е роден през 1992 г. и в момента е на 29 години. Той трябва да се запише в армията според изменението на Закона за военната служба от 2020 г. Ако бъде приета внесената в Народното събрание поправка в Закона за военната служба, членовете на BTS ще бъдат освободени от военна служба. Ако обаче това специално изключение не се прилага, Jin ще трябва да се запише в армията в началото на следващата година. След това останалите членове на BTS също трябва да се запишат. Източник: Soompi

Bình luận


bottom of page