top of page
Team BKNews

Компанията на Kim Young Dae разкрива причините за оттеглянето на актьора от “School 2021”


Outer Korea пусна изявление относно оттеглянето на актьора.


Бележка: Първоначално “School 2021” беше планирано за 2020-а, така че в част от изявлението се среща като “School 2020”, но и “School 2020”, и “School 2021” са една и съща драма.


Ето каква гласи изявлението:

Първо бихме искали искрено да благодарим на KBS, на режисьора и на персонала на “School 2021”, които дадоха на артиста ни шанса да се появи в утвърдената поредица “School” и изразяваме съжалението си към феновете, които са очаквали проекта и са изпращали любовта и подкрепата си.
От март 2020-а досега сме дали най-доброто от себе си и сме искали да останем с проекта, но заради различни проблеми, които не можеха да бъдат разрешени, информирахме Kingsland на 21 юни 2021, че прекратяваме договора си.
През март 2020-а подписахме договор с Kings Media (продуцентската компания) и компанията на “School 2020” относно появата на Kim Young Dae в “School 2020”. Според договора снимките трябваше да започнат през май 2020-а и излъчването да започне август 2020-а. Заради вътрешни проблеми с Kings Media, снимките не започнаха, както беше планирано, и компанията на “School 2020” също не беше в помощ. Още повече, че съпродуцентската компания SR Pictures също се оттегли.
След това Kings Media не изпълни основни действия като набиране на актьори или работене върху сценария. KBS също пусна официално изявление, казвайки, че повече няма да излъчват “School 2020”. Въпреки това Kings Media заявиха чрез медиите, че нещата са под контрол, за да се излъчи през август 2021-а. Вече не можехме да вярваме на думите на Kings Media и изразихме намерението си да прекратим договора си с тях няколко пъти между края на 2020-а и началото на 2021-а.
Kings Media ни казаха, че ще уредят нова компания през март 2021-а и ще започнат снимките с целта да свършат в края на септември. Също така казаха, че ще променят графика на снимки, за да може да се съвместят с другите проекти на Kim Young Dae. Въпреки че не знаехме какви вътрешни проблеми има компанията, продуцентската компания, позната като Kings Media, изведнъж изчезна и няколко актьори се отказаха от сериала и директорът и сценаристът бяха заменени. Нова компания на име Kingsland се появи на нейно място със същия директор като на Kings Media.
Нямахме причина да подновяваме договора си с тази новооснована компания Kingsland и тъй като имахме няколко случаи, в които те нарушаваха обещанията си относно срещи и пращане на сценария, им казахме няколко пъти, че не е възможно договорът ни да продължи. Но Kingsland продължи да иска договор под различен претекст и дори пуснаха изявление в пресата, че Kim Young Dae е избран и разправяха този факт на рекламодателите, дори преди договорът да е решен.
Чрез постоянното убеждаване от Kingsland подписахме нов договор с тях на 1 юни 2021. Заради неопределеното време за снимки на драмата, бяхме принудени да се откажем от други проекти, които бяха предложени на Kim Young Dae за първата половина на 2022, обаче решихме да дадем най-доброто от себе си без съжаления, тъй като бяхме избрани да участваме в проекта. Но противно на обещанията им, че продукцията върви добре, имаше слухове в индустрията, че Kingsland са назад с изплащанията на заплатите на служителите си. Въпреки това Kim Young Dae участваше в срещите на актьорите и четенията на сценария и даваше най-доброто от себе си за успеха на проекта. После беше разкрито, че Kingsland са назад и с изплащането на дължимото към актьорите.
От тревога компанията няколко пъти провери, питайки Kingsland дали има някакви проблеми с хонорарите на актьорите по договор. Проверявахме до вечерта на 18 юни, което беше крайният срок, и в крайна сметка не успяхме да получим заплащането.
Възразихме на Kingsland относно това и те признаха, че продукцията е в затруднение заради изплащането на парите на персонала и наема. Те също казаха, че ще е трудно да получат още външно финансиране и ще намерят друга продуцентска компания и предложиха да подпишем нов договор с тях.
Договорът ни с Kings Media пропадна миналата година и новият ни договор с Kingsland също. Казахме им ясно: "Няма причина да имаме намерение да подпишем нов договор с нова продуцентска компания по препоръка на Kingsland. Вече не можем да изброим щетите. Чакахме повече от година и беше достатъчно. Вече не можем да работим заедно, защото се наруши доверието."
В крайна сметка договорът ни стана невъзможен по причини, които изцяло се дължат на продуцентската компания Kingsland. Съгласно правилата на договора, ние уведомихме директно директора на Kingsland на 21 юни, че вече не можем да продължим договора.
В същия ден се свързахме с различни хора, свързани с продукцията на “School 2021”, за да информираме, че хонорарът на артиста ни не е бил изплатен и сме прекратили договора му. Но на 1 юли, около 10 дена след прекратяването, Kingsland пропусна компанията ни и директно се свърза с Kim Young Dae, за да му кажат, че има четене на сценария на 15 юли и да провери графика си. Естествено, бяхме смаяни.
След това изпратихме няколко известия за прекратяване на договора, но Kingsland още не са ни отговорили. Освен това, заради сешното положение на Kingsland, би било невъзможно снимките да започнат в края на юни, както беше планирано.
Имаме документи, за да подкрепим всичко, което казахме, че е станало през изминалата година и 3 месеца - между март 2020-а досега. Въпреки това има няколко статии, от които изглежда, че актьорът едностранно е решил да се оттегли от проекта.
Ясно комуникирахме с представители на “School 2021” за причината на напускане и ситуацията относно другите проекти на Kim Young Dae. Продуцентската компания вече имаше срещи с други актьори за ролята, но ни направиха да изглеждаме, сякаш не сме коректни и нечестно продължаваме с друг проект. Също така има разпространена информация, че Kim Young Dae е отговорен за отлагането на продукцията.
С тази фалшива информация Kim Young Dae и персоналът на компанията преминават през трудности, но сме дали най-доброто от себе си и сме работили заедно, за да сме, където сме сега, и сме благодарни, че Kim Young Dae започва да получава толкова много любов от публиката. Като компания, ще дадем най-доброто от себе си, за да защитим артиста си.
Kim Young Dae и компанията решихме да се появи в “School 2021” въпреки несигурната ситуация с продукцията, защото искахме да създадем добри връзки с директора и излъчващата компания, но след такива сериозни проблеми с продуцентската компания вече не можехме да приемаме нещата, каквито са, и трябваше да се оттеглим от проекта.
Молим хората да бъдат търпеливи към KBS, за да разберат в цялост проблемите с Kingsland, външната продуцентска компания, и справедливо да се справят с проблема. Искрено се надяваме, че поредицата “School”, която има дълга и добра традиция в KBS, ще бъде направена с нова продуцентска компания и актьорски състав и ще бъде запомнена като добър проект с много фенове в цял свят.
Молим се за безопасността и здравето на всички. Благодарим Ви, че прочетохте такова дълго изявление.

Източник: Soompi

Comments


bottom of page