top of page

HYDE избухва с ендинга на анимето "Mars red"


Международната рок звезда HYDE пусна дигиталния сингъл "ON MY OWN" в различни стрийминг платформи след дебютния епизод на анимето „MARS RED“. Отразявайки темата на анимето, текстовете на песента поддържат качеството на кървавия и самотен живот на вампира, докато се пее изцяло на английски, което го прави лесно достъпен за международни фенове.


Що се отнася до HYDE и вампирите, това изглежда като перфектната комбинация. Сингълът* обаче шокира дори дългогодишни фенове, твърдейки, че има различна атмосфера от предишната му работа. Веднага след като песента беше представена в трейлър на "MARS RED", тя подтикна феновете, както на поредицата, така и на HYDE да се включат в първото излъчване на анимето на 4 април 2021 г.


"MARS RED" не е средностатистическото вампирско аниме. Поредицата се развива в Япония, през 1923 г. от ерата Тайшо. Много от сцените в анимето намекват за богатата, романтична архитектура и мода, които са отличителни белези на епохата. Въпреки това има намеци, че тази поредица не се среща в същата ни времева линия. Една явна разлика е съществуването на вампири. Всъщност те представляват такава заплаха за обществото, че принуждават правителството да създаде агенция за санкциониране срещу тях.


WAGAKKIBAND, които правят поп музика с традиционни японски инструменти, изпълняват опънинга* на анимето. Заклещени между "ARIA OF LIFE" на WAGAKKIBAND и "ON MY OWN" на HYDE, не само можете да схванете същността на епохата Тайшо - когато Изтока започва да се среща със Запада, но тя отразява и дълбокия мироглед на поредицата. Докато "ARIA OF LIFE" е изпълнена с надежда, "ON MY OWN" е изпълнена с борба и мъка.



Разглеждайки обложката, виждаме заглавието на песента, привидно татуирано върху изкусителен врат, загатващо за вампирската природа на сингъла.


Ако сте пропуснали трейлъра на "MARS RED" с участието на "ON MY OWN", можете да го видите по-долу. Надяваме се, че ще се насладите не само на сингъла, но и на деликатния, изчистен и модерен стил на анимето. "MARS RED" е международно достъпен за гледане на платформи като FUNIMATION.


Трейлърът на "MARS RED"


Ендинг* - крайна/финална песен от аниме/сериал или филм

Опънинг* - начална песен от аниме/сериал или филм

Сингъл* - солова песен, която не е част от албум.


Източник: jrocknews



Comentarios


bottom of page