top of page
albenacacheva

Бивша учителка получи присъда затвор за добавяне на перилни препарати в храната на деца


Бивша учителка в детска градина е осъдена на четири години затвор за това, че е слагала перилни препарати и репеленти срещу комари в храната на децата.


Районният съд на Южен Сеул осъди 50-годишната учителка по обвинение в опит за нараняване на деца, в четвъртък, като след това я задържа в съда.


Съдът също така постанови 10 години забрана за работа, свързана детски заведения.

"Тя е извършила престъплението срещу децата, но е била длъжна да ги защити. Освен това е продължила да се оправдава с неразбираеми причини", се посочва в решението на съда.
Фактът, че няма пострадали деца, беше взет предвид при определянето на присъдата.

Според разследващите през ноември 2020 г. жената е сложила перилен препарат и препарат против комари в ястията, приготвени за децата в детска градина в Сеул.


По време на полицейското разследване тя твърдяла, че течността, която слагала в храната, била просто вода. Но след анализ, извършен от Националната служба за съдебна медицина, е доказано, че тя съдържа детергент и репелент срещу комари.


По време на първия съдебен процес тя отхвърли обвинението срещу нея, като заяви:

"Като учителка и майка никога не съм правила неща, които биха могли да навредят на някого".

Прокуратурата поиска присъда от 10 години затвор, като заяви, че тя не се е замислила върху извършеното и че жертвите изискват строго наказание.


Източник: The Korea Times

Comments


bottom of page