top of page
albenacacheva

6 уебтуна от Naver ще получат екранизации до края на годината

Актуализирано: 4.01.2023 г.


Naver Webtoon представи списък с шест уебтуни и уеб романи, които ще бъдат адаптирани за телевизионния екран до края на тази година, като част от последните усилия на интернет гиганта да разшири обхвата на интелектуалната си собственост.


Първият от списъка е "The Law Cafe", популярен уеб роман, който е натрупал над 25 милиона изтегляния само в Корея. С участието на Lee Seung-gi и Lee Se-young, едноименният юридически романтичен сериал на KBS направи своята премиера на 5 септември. Според Nielsen Korea последният епизод събира 5,5% зрителски интерес.


В сериала се разказва за талантлив прокурор, който става наемодател, и за страстен адвокат-наемател, които обединяват усилията си, за да предоставят на клиентите си правни услуги в кафене - адвокатска кантора, която управляват заедно...


Киноадаптацията 4DX за научнофантастичната черна комедия "Moon You" е планирана да излезе по местните кина на 12 октомври. Уебтунът е посветен на учен, който, след като астероид унищожава Земята, е блокиран в изследователски център на Луната. Като "последния жив човек", той решава да започне изследване на лунната повърхност, но постепенно открива, че може би не е сам, както първоначално е предполагал.


В края на юли на екран излиза китайската филмова адаптация на "Moon You" - със заглавие "Moon Man", която по данни на най-голямата китайска служба за онлайн продажба на филмови билети Maoyan до началото на септември е събрала над 580 млрд. вона (417 млн. долара).


Филмът, който се превърна във втория най-печеливш филм за 2022 г. в боксофиса на страната до момента, е и първият случай на китайски филм, базиран на корейска уебпоредица.


Премиерата на психологическата фентъзи драма "The Golden Spoon", в която участват актьорът и певец Yook Sung-jae от к-поп групата BTOB и Jung Chae-yeon, ще се излъчи по MBC на 23 септември. Оригиналният уебтун, който е преведен и на английски и китайски език, представя сатиричен прочит на материалистичната мания на корейското общество чрез историята на дете, израснало в бедност, което един ден получава шанс да "промени семейството си" с помощта на вълшебна златна лъжица.


"Gaus Electronics" е още един уеб сериал, който излиза на малкия екран по ENA, на 30 септември. Дигиталният комикс надхвърли 2,6 милиарда гледания в световен мащаб по време на дългогодишното си излъчване от 2011 до 2019 г., като спечели популярност с комедийното си, но реалистично представяне на живота на офис служителите в мултинационална корпорация за електроника. Ситкомът ще включва Kwak Dong-yeon и Ko Sung-hee в главните роли.


Другите в списъка са комедийният уебтун трилър "Unlock the Boss" и романтичният уеб роман "The Forbidden Marriage", чието действие се развива през 1392-1910 г. в кралство Чосон, като и двата сериала са предвидени за адаптация на малкия екран съответно по ENA и MBC.


Източник: The Korea Times

Comentarios


bottom of page