top of page
Sakura

6 романтични индийски сериала, които си заслужава да гледате


Макар че индийските сериали се асоциират предимно с много епизоди, драматични и дълги погледи и кавги със свекървата заради недобре сготвена храна, това невинаги е така. Има продукции, приковавали вниманието на милиони, които са разчупвали стереотипи и са показвали, че традициите могат перфектно да вървят ръка за ръка с модерното мислене и забавата. А що се отнася до достъпността, преди години беше трудно да ги намериш дори на хинди, но сега официалните канали започнаха да пускат и английски превод на епизодите в YouTube, така че телевизиите да не са единственият източник.


Ето защо ще ви представим някои от любимите си романтични сериали и ви обещаваме, че ще ви харесат дори ако обикновено сте свикнали да гледате неща от други азиатски страни (било то корейски, японски и т.н.):


Iss Pyaar Ko Kya Naam Doon (2011)

Сериалът стана толкова популярен, че вече е излъчен в над 40 страни. Сред тях е и България, като вероятно сте го виждали под заглавието “Пътеки към щастието”. Той проследява историята на Куши и Арнав – пълни противоположности, които обаче успяват взаимно да излекуват болката си от миналото, въпреки че до момента на запознанството си са я криели усилено.


Освен че химията между Саная Ирани и Барун Собти е неоспорима, развитието в Iss Pyaar Ko Kya Naam Doon е бързо и няма излишен момент. Ако пък ви обхване носталгията, в интернет има достатъчно видеа зад кадър, интервюта, както и кратко 8-епизодно продължение.


Kahaan Hum Kahaan Tum (2019)

“Къде съм аз, къде си ти” разказва за хирурга Рохит и актрисата Сонакши, преминаващи през различни недоразумения по пътя към любовта. Концепцията на сериала е свежа, защото се заиграва с клишетата и разбива четвъртата стена, включвайки и зрителите.


Също така ни дава поглед върху развлекателната индустрия и по-конкретно – върху предразсъдъците, с които се сблъкват актрисите в Индия и телевизионните актьори спрямо тези от боливудските филми.


Mehndi Hai Rachne Waali (2021)

Сюжетът на “Ти си моята съдба”, който наскоро грабна и българската публика, се върти около двама души, борещи се не само с обществото, но и със собствените си душевни терзания.


Всички смятат бизнесмена Рагав за арогантен човек, чиито пари са най-важното нещо в живота му, но всъщност той често остава неразбран. Палави пък е вдовица, която се опитва да продължи живота си, и за разлика от повечето героини в нейното положение, не търпи неуважението на останалите.


Geet - Hui Sabse Parayi (2010)

В сериала се разказва за Гийт, която след като е изоставена от съпруга си Дев, разбира, че е бременна. Тъй като консервативното ѝ семейство не се съгласява тя задържи детето, Гийт скъсва връзки с него и започва да работи в Делхи като секретарка на Маан. Двамата се влюбват, без да знаят, че Дев е брат на Маан.


Макар че може да се каже, че сериалът вече е стар, тази типична история, която върви от омраза към любов, ще ви допадне и безспорно ще се забавлявате с караниците им и ще се наслаждавате на обратите.


Spy Bahu (2022)

Spy Bahu е историята на Седжал – непохватно момиче, която един ден става агент под прикритие. Нейната задача е да се внедри в дома на богаташа Йохан Нанда и да разбере дали наистина е терорист.


Ще ви е интересно да разберете каква ще се окаже истината, докато двамата постепенно осъзнават общото си минало и се привързват един към друг, в тази комбинация от романтика, малко екшън и напрежение.


Sherdil Shergill (2022)

Сериалът ни запознава с амбициозната жена Манийт Шергил, която си проправя път в доминирания от мъже свят на архитектите. Тя е шеф на Раджкумар Ядав, който се сдобива със стаж в компанията чрез връзки и всъщност има друга мечта.


Sherdil Shergill е свежа глътка въздух и докато ни развлича с връзката между Манийт и Радж, ни дава храна за размисъл и относно сериозни теми като: инвитрото (защото освен че е успешна в кариерата, главната героиня сама е избрала да е добра майка дори и без съпруг); непотизма, феминизма и още.





Comments


bottom of page